fbpx

Bosonoga logo vijest

„Brightburn“ stiže u Cineplexx Palas: Plašt nije namijenjen samo herojima

Već smo čuli priču o vanzemaljcu sa planete Kripton koji je kao beba došao na zemlju, te u idiličnoj prodici izrastao u najvećeg zaštitnika čovječanstva.

No, šta bi se desilo kada bi stvari krenule po zlu?

Kada bi dječak koji posjeduje neograničenu moć, odlučio da mu se baš i ne sviđa svijet na koji je sletio, te odlučio da te moći upotrijebi protiv njega?

Upravo je to ideja iza filma „Brightburn“, koji prati drugačiju mitologiju Supermena.

Tori i Kajl, iscrpljeni su bezuspješnom bitkom za potomstvo. U trenutku kada se čini da su sve lađe potonule, njihov san da se ostvare kao roditelji se ostvaruje dolaskom neobičnog dječaka. On je sve što bi jedan roditelj mogao da poželi: drag, pametan, talentovan. No, u pubertetu postane jasno da se ne radi o običnom djetetu. Tražeći odgovor na pitanje o svojoj posebnosti, dječak spoznaje svoje moći. I na očaj njegovih roditelja, on više nije u stanju da ih kontroliše, te iako želi da čini dobro, pod snažnim impulsima zla hara gradom dovodeći sve u opasnost.

Suštinski, “Brightburn” je horor baziran na ideji producenta Džejmsa Gana (James Gunn), da plašt nije namijenjen samo herojima. Dajući dječaku mogućnost izbora, da li će svoj dar koristiti u svrhe dobra ili zla, on ga čini bližim čovjeku. Ne osuđuje ga ni na jednu od opcija. On bira da li će postati Supermen ili Brajtbern, a mi svjedočimo posljedicama njegovog izbora.

Da se radi o običnom superherojskom filmu, mogli bismo očekivati da Brajtbernu čovječanstvo stane na crtu nekom novom tehnologijom. Ali, s obzirom na to da je ipak najavljen kao superherojski horor, prilično je nejasno kakav nas rasplet očekuje.

Scenario za ovaj superherojski horor potpisuju Mark Gan (Mark Gunn) i Brajan Gan (Brian Gunn), a režiju Dejvid Jaroveski (David Yarovesky).

Uloge tumače: Elizabet Benks (Elizabeth Banks), Dejvid Denmen (David Denman), Jackson A. Dunn, Met Džons (Matt Jones) i Meredith Hagner.

„Brightburn“ se od 23. maja može pogledati kao dio redovnog repertoara Cineplexx-a Palas.

Izvor: https://bosonoga.com/2019/05/17/brightburn-stize-u-cineplexx-palas-plast-nije-namijenjen-samo-herojima/

NOVOSTI

Prijavite se na našu listu i primajte obavjesti o izmjenama na repertoaru u Vašem omiljenom kinu.

Kontakt

Adresa: Banja Luka, Trg krajine bb
Informacije i rezervacije: +387 51 217 409
Office: +387 51 211 732
Fax: +387 51 218 036
Email: info@cineplexxpalas.ba

Online