fbpx

Bješe jednom (2020)

17:45 | 93 min.

Informacije o filmu

  • Datum premijere: 03 dec, 2020
  • Termini: 17:45
  • Žanr: Avantura
  • Orginalni naziv: Come Away

Sinopsis

Režija: Brenda Chapman

Uloge: David Oyelowo, Angelina Jolie, Reece Yates, Jordan Nash, Keira Chansa, Anna Chancellor, Michael Caine

Žanr: avantura, drama, fantazija

Scenario: Marissa Kate Goodhill

 

David (12), Petar (10) i Alisa Lidlton (8) uživaju u idiličnom djetinjstvu u Engleskoj krajem 19. vijeka. Oni najviše vole da se igraju u svojoj bašti i obližnjoj šumi, a dječiju živopisnu maštu podstiču roditelji Džek (David Oyelowo) i Rouz (Angelina Jolie).

Alisa i Petar su zaljubljeni u svog starijeg brata Davida, koji svoju pažnju dijeli na sestrine čajanke sa plišanim igračkama i uzbudljive gusarske avanture sa mlađim bratom. Njihov svijet će biti poljuljan kada Rouzina sestra Elenor (Anna Chancellor), opsjeduta statusom, obezbjedi Davidu mjesto u Bristlmosu, prestižnom internatu, što znači da će David uskoro otići od kuće. Ali, zamišljeni život bez Davida postaje još gora stvarnost kada se dogodi tragedija - tokom igre na trošnom riječnom čamcu sa Petrom, David se oklizne i udavi.

Tuga prijeti da slomi porodicu Lidlton. Rouz se povlači u sebe, dosta pije, dok opsesivno pravi šešir od filca koji je obećala Davidu kao poklon za odlazak. Džek, majstor koji pravi makete brodova, ponovo upada u svoju zavisnost od kockanja i baca se u dugove, povezujući se sa svojom mračnom prošlošću podzemlja. Alisa u početku odbija da prihvati da Davida zaista nema i, odgurnuta od majke, približava se tetki koja odlučuje da je pretvori u pravu damu. U međuvremenu, Petar sebe krivi za Davidovu smrt i trudi se da popuni rupu koja je u porodici nastala zbog bratovog stradanja.

Kako se situacija Lidltonovih pogoršava, i Petar i Alisa pronalaze snagu u moći svoje mašte i kreću u pravu avanturu kako bi spasili porodicu od besparice - avanturu koja ih vodi duboko u podle ulice viktorijanskog Londona, gdje spoznaju nevjerovatna otkrića o porijeklu svog oca.

Ohrabren, Petar shvata da nije rešenje da postane kao njegov stariji brat i odlučuje da pobjegne u vječno dječaštvo na daleko ostrvo Nedođija. U međuvremenu, Alisa se upušta u svijet sopstvenog stvaranja, nazvan Zemlja čuda, gdje shvata da se na kraju mora vratiti u stvarnost, odrasti i napraviti sopstveni izbor, između majke i tetke.

Tako se iz jedne tragične stvarnosti rađaju dvije veoma različite fantastične legende: Petar Pan i Alisa u zemlji čudesa.

Podjeli:

Video

Come Away

17:45

NOVOSTI

Prijavite se na našu listu i primajte obavjesti o izmjenama na repertoaru u Vašem omiljenom kinu.

Kontakt

Adresa: Banja Luka, Trg krajine bb
Informacije i rezervacije: +387 51 217 409
Office: +387 51 211 732
Fax: +387 51 218 036
Email: info@cineplexxpalas.ba

Online

Search