fbpx

Crna Gora: Podijeljena zemlja (2021)

20:30 | 79 min.

Informacije o filmu

  • Datum premijere: 12 jun, 2021
  • Termini: 20:30
  • Orginalni naziv: Crna Gora: Podijeljena zemlja

Sinopsis

Premijera dokumentarnog filma u režiji srpsko-kanadskog reditelja Borisa Malagurskog “Crna Gora: Podijeljena zemlja” u Republici Srpskoj održaće se u Banjaluci, u subotu, 12. juna u bioskopu Cineplexx Palas. Premijeri će prisustvovati reditelj Boris Malagurski, a nakon premijerne projekcije održaće se diskusija o filmu sa rediteljem.

“Crna Gora: Podijeljena zemlja” je dugometražni dokumentarni film snimljen uz blagoslov blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija i vladike Joanikija. Film analizira istorijske uzroke društvenih podjela u Crnoj Gori i pokušava da odgovori na pitanje ko profitira od višedecenijske polarizacije društva.

U filmu se predstavlja posljednji intervju sa blaženopočivšim Mitropolitom Amfilohijem, kao istorijski zapis od nacionalnog značaja. Takođe su intervjuisani predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, ministar pravde Vladimir Leposavić, akademik Matija Bećković i istoričar Jovan Markuš.

Produkcija filma privukla je pažnju javnosti kada je objavljeno da je cijeli filmski tim prvog dana snimanja u Podgorici uhapšen, a reditelj Malagurski saslušavan u Centru za bezbjednost više od 4 sata. Ipak, produkcija filma je uspješno okončana i stigao je u biskope u Srbiji i u Republici Srpskoj, nakon čega se planiraju nove projekcije širom regiona i svijeta.

Trajanje: 79 min.

Cijena karte 5 KM.

Podjeli:

Video

Crna Gora: Podijeljena zemlja

20:30

NOVOSTI

Prijavite se na našu listu i primajte obavjesti o izmjenama na repertoaru u Vašem omiljenom kinu.

Kontakt

Adresa: Banja Luka, Trg krajine bb
Informacije i rezervacije: +387 51 217 409
Office: +387 51 211 732
Fax: +387 51 218 036
Email: info@cineplexxpalas.ba

Online

Search