fbpx

LADIES NIGHT GUČIJEVI

fhd1Jedan od najiščekivanijih filmova s modnom tematikom u narednim mjesecima svakako je House of Gucci u kojem glavne uloge tumače Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino i Jared Leto. Film inspirisan šokantnom istinitom pričom o porodičnom carstvu koja se krije iza italijanske modne kuće Gucci stiže u Cineplexx Palas na Ladies night u četvrtak, 25. novembra u 19:00h. Uz oktobarski broj Ljepote&Zdravlja, naše dame na poklon ovaj put dobijaju i Bioten kremu za ruke, a 12 najsretnijih obradovaće i vinarija Tikveš .

SATNICA:

19:00 Podjela poklona
19:10 Film Gučijevi

Od kako je objavljeno da se snima film o italijanskoj modnoj dinastiji Gucci, izazvao je veliko zanimanje u javnosti, ali i samoj porodici Gucci. Film se vrti oko bračnog para koji je sedamdesetih i osamdesetih godina punio stupce talijanske štampe. Lady Gaga utjelovila je Patriziju Reggiani, Talijanku koja se 1972. godine udala za Maurizzija Guccia (kojeg tumači Adam Driver), unuka osnivača kuće Gucci te naposljetku naručila njegovo ubistvo.

Film se snimao za vrijeme pandemije u poznatim talijanskim lokacijama u Milanu, Firenzi, jezeru Como, u Rimu u legendarnoj ulici Via Condotti...

Kontroverzna priča snimljena je pod rediteljskom palicom Ridleyja Scotta i radnjom je smještena u 1995. godinu kada je Maurizio Gucci, unuk osnivača luksuzne kuće, na putu prema svojoj kancelariji ubijen, a njegova supruga Patrizia Reggiani bila je optužena za naručivanje atentata. Tako je i stekla nadimak "Crna udovica".

Režija: Ridley Scott

Uloge: Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek i Al Pacino

Scenario: Becky Johnston i Roberto Bentivegna
Zasnovano na knjizi “The House Of Gucci” koju je napisala Sara Gay Forden

Producenti: Ridley Scott, p.g.a., Giannina Scott, p.g.a., Kevin J. Walsh, p.g.a., Mark Huffam, p.g.a.

Izvršni producenti: Aidan Elliott, Marco Valerio Pugini, Megan Ellison, Aaron L. Gilbert, Jason Cloth

NOVOSTI

Prijavite se na našu listu i primajte obavjesti o izmjenama na repertoaru u Vašem omiljenom kinu.

Kontakt

Adresa: Banja Luka, Trg krajine bb
Informacije i rezervacije: +387 51 217 409
Office: +387 51 211 732
Fax: +387 51 218 036
Email: info@cineplexxpalas.ba

Online